Witam!
Mam mały problem
podczas zapięcia pasów od strony kierowcy świeci się kontrolka od pasów jak docisnę mocniej pas to gaśnie, ale po chwili znów się zapala
ewidentnie problem tkwi w uchwycie zapięcia, ale co z tym fantem zrobić ??

aniadzaga napisał:
Witam!
Mam mały problempodczas zapięcia pasów od strony kierowcy świeci się kontrolka od pasów jak docisnę mocniej pas to gaśnie, ale po chwili znów się zapala
albo wymienić zapięcie pasa albo wyłączyć ta opcje za pomocą VCDS-a

Ostatnio edytowany przez aniadzaga (29-12-2014 12:25:21)

trzeci5 napisał:
aniadzaga napisał:
Witam!
Mam mały problempodczas zapięcia pasów od strony kierowcy świeci się kontrolka od pasów jak docisnę mocniej pas to gaśnie, ale po chwili znów się zapala
albo wymienić zapięcie pasa albo wyłączyć ta opcje za pomocą VCDS-a
to wymienię dzięki bardzo smile a jeszcze jedno pytanko mam podgrzewane fotele i od pasażera nie działa mi dolne grzanie, a oparcie grzeje nie wiesz może którą kostkę/część muszę wymienić ? 

aniadzaga napisał:
to wymienię dzięki bardzo
a jeszcze jedno pytanko mam podgrzewane fotele i od pasażera nie działa mi dolne grzanie, a oparcie grzeje nie wiesz może którą kostkę/część muszę wymienić ?
wygląda mi to na przerwana matę,można zdjąć poszycie i wtedy powinno być widać gdzie jest przepalone wystarczy połączyć obwód i będzie OK,co do pasów to prościej i szybciej jest to wyłączyć niż kupować i wymieniać zapinkę,pozdro

trzeci5 napisał:
aniadzaga napisał:
to wymienię dzięki bardzo
a jeszcze jedno pytanko mam podgrzewane fotele i od pasażera nie działa mi dolne grzanie, a oparcie grzeje nie wiesz może którą kostkę/część muszę wymienić ?
wygląda mi to na przerwana matę,można zdjąć poszycie i wtedy powinno być widać gdzie jest przepalone wystarczy połączyć obwód i będzie OK,co do pasów to prościej i szybciej jest to wyłączyć niż kupować i wymieniać zapinkę,pozdro
nad zapinkÄ… siÄ™ zastanowiÄ™
a matÄ™ obejrzÄ™ i zobaczymy
dzięki bardzo za info 
pozdrawiam 

Miałem ten sam problem z kontrolką pasów kierowcy.Odpiąłem kostkę pod siedzeniem.Pozdrawiam.

mozna rozebrac i wyczyścić ja tak miałem i działa idealnie

A trudno rozebrać tę zapinkę?

powiem tak podważasz powili i sie rozkładaja czesci troszke sie poszczerbi ale mało to widoczne potem kropelka i jest ok umnie było pełno syfu po wyczyszzeniu jest jak nowa

Muszę spróbować, dzięki.

A ja kostkę przeczyściłem i pomogło
Ostatnio edytowany przez Kristo666 (10-06-2015 20:46:04)