witam
mam leona mk2 1p 2008 rok silnik bwj
mam następujący problem do niedawna miałem normalnie abs esp etc łączność vagiem i itp wszystko działało
pewnego pięknego niedzielnego poranka auto nie powitało mnie już przy przekręceniu kluczyka kontrolkami z kierownica, abs i esp - abs przy gwałtownym hamowaniu nie działa, esp również i co za tym idzie magiczny przycisk od esp również
obecnie auto w ogóle nie wykrywa 3 grupy w vagu - i tak sobie jezdzilem 2 miesiące - pal licho esp ale abs jest mi potrzebny bo mam dość ciężkie hamulce na aucie i wolał bym by abs działał bo szkoda mi opon a już dwa razy zblokowałem koła na wejściu w szykanę i było troszke niebezpiecznie
z netu widzę że często występuje ten błąd/braku komunikacji i ludzie zmieniają pompę na inną
teraz pytania
w samochodzie mam sterownik 1k0 907 379 ac i pompe 1k0 614 517 af
mam w zasięgu dostępne pompy z innych aut - (1k0 907 379 aa) (1k0 907 379 p) (1k0 907 379 ak) chciał bym dobrać coś co będzie wymagało minimalnego nakładu kodowania
nie bardzo mam jak znaleźć który sterownik/pompa będzie odpowiednio mocna do cupry - samochód został w Monachium ale w okolicach czwartku będzie w Polsce i będę mógł się zająć naprawą
pomożecie ?

posprawdzałeś bezpieczniki od abs,odłącz zasilanie na jakieś 30min może coś to da,podłączałeś jakiś inny interfejs diagnostyczny czy tylko tego vaga?