Dokładnie tak,właśnie przetestowałem i u mnie przełącza.

Witam. Nie wiem jak odkręcić klemkę drzwi.prawy przód. Czy da się ją tak zdemontować bez ściągania boczka, tej tapicerki? Muszę wymienić poszycie drzwi. Pomocy. Jakieś foto linki mile widziane

Może coś ci przybliży https://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?t=11254

trzeci5 napisał:
adam. napisał:
zwłaszcza że to znajomy mechanik
od lat ojciec u niego wszystko robi, ale to całe sprzęgło do wymiany znowu?
z tego co wiem to jest normalne że na jałowym sprężynki hałasują przy jednomasie,druga rzecz to zależy jak to głośno to hałasuje
Też Mam jednomas i też na wduszonym pedale jest cicho a na puszczonym sprzęgle słychać jakiś brzęk ale jeżdżę już 3lata I nic poza tym się nie dzieje
Ostatnio edytowany przez Kristo666 (17-10-2016 06:02:45)

Witam, przeszukałem forum i niestety nie znalazłem nic z czym mam mały problem. Czy posiada ktoś może vcds 16.8 , 15.7.1 lub 15.7.0 ? Mam w języku angielskim, ale znacznie ulatwilbym sobie pracę gdybym miał w polskiej wersji językowej.

Witajcie, powoli zbliża się zima i akumulator będzie do wymiany jaki polecacie? myślałem o Centra futura ale tyle się naczytałem złych opinii że już nie kupie go chyba i myślałem o Varcie może ktoś cos podpowie

Witam. Którędy lecą kable antenowe radia. Wiem że są dwa bo dwie wtyczki siedzą w radio. Anteny zewnętrznej nie widać. Przy okazji, gdzie siedzą anteny? Pytam o kable bo po ostatniej wizycie u lakiernika mocno osłabił się sygnał FM. Lakiernik robił prawy przedni próg i ściągał też te drzwi. Może to mieć jakieś powiązanie???
Ostatnio edytowany przez Kristo666 (16-11-2016 10:39:41)

Witam
Niedawno kupiłem żonie Golfa V i z ciekawości chciałem sprawdzić jakie miał fabryczne wyposażenie. Jak to w grupie VAG szukałem naklejki z kodami wyposażenia w bagażniku w miejscu koła zapasowego. Niestety naklejki tam nie ma
Jest może jakieś inne miejsce gdzie mogę ją odnaleźć lub inny sposób żeby sprawdzić wyposażenie?
Z góry dzięki!

w książce serwisowej jeżeli ową posiadasz
Ostatnio edytowany przez tdeusz83 (21-11-2016 22:16:39)

Szukaj tylko w książeczce serwisowej 

Dokładnie, tam napewno to znajdziesz.

Witam wszystkich sprawa dotyczy ABS i ASR ostatnio chciałem wyłączyć ASR i z tego co pamiętam wyłącza się też w tym czasie ABS. A u mnie ABS nadal działał. Sprawdźcie u siebie za co odpowiada ten przycisk. Ostatnio bawiłem się tym przyciskiem poprzedniej zimy i wydawało mi się że ABS też się wyłączał. Co może być nie tak? Dodam że z autem nie mam żadnych problemów i żadna kontrolka nie świeci. Pomocy

Koledzy chce zapytać czy miał ktoś problem z myszami??
Mój golf w ubiegłym roku został przez nie zaatakowany
zwalczałem je oczywiście trutka którą umieszczałem w schowku bo tam też widziałem bobki. Na wiosnę autko wyprane i nieprzyjemny zapach został zlikwidowany.
Problem oczywiście powrócił dwa tygodnie temu w samochodzie śmierdzi myszami jak cholera!!
Trutka rozsypana codziennie znika, wydaje mi się jak jadę to te myszy jeżdżą ze mną
Moje pytanie jest następujące którędy one mogą wchodzić do kabiny??? Bo za silnikiem wszystko sprawdzone i nic niepokojącego od spodu nie widać.
Czy sÄ… gdzieÅ› jakieÅ› otwory w innych miejscach w tym modelu??

pytanie dot nawigacji: czy antena gps od rns 300 bedzie pasowac do rns 510?

Siemano
Zaświeciła mi sie żółta kontrolka silnika, co to może byc? Przetłumaczyłem z niemieckiego na polski i pisze coś o spalinach...

Jedynie chyba diagnostyka komputerowa.

jednak czujnik płynu chł

Witam,
Ostatnio wymieniałem filtr kabinowy i zobaczyłem, że nie ma osłony plastikowej pod schowkiem, jest tylko taka jakby gąbka.
Czy tam jest w ogóle jakiś plastik? Bo miejsca na śruby są, ale szukałem bo chciałem kupić i nic takiego nie mogę znaleźć.
Z góry dzięki za odpowiedz