Kolego jest plastikowa zasuwa. Ten filmik Ci wyjaśni: https://www.youtube.com/watch?v=iXd7NQfoUgI

lordjano_wwa napisał:
Witam,
Ostatnio wymieniałem filtr kabinowy i zobaczyłem, że nie ma osłony plastikowej pod schowkiem, jest tylko taka jakby gąbka.
Czy tam jest w ogóle jakiś plastik? Bo miejsca na śruby są, ale szukałem bo chciałem kupić i nic takiego nie mogę znaleźć.
Z góry dzięki za odpowiedz
ta gąbka jest przykręcana na takie motylki plastikowe x4

witam mam gofla 5 2004 kupilem kabel KKL VAG-COM for 409.1.czy jest dobry do mojego auta?jaki program do tego gdzie go sciagnac na laptopa win7 32 bit??
Ostatnio edytowany przez krychu81 (16-01-2017 15:34:08)

Tym kabelkiem za wiele nie zrobisz bledy co najwyzej odczytasz
Kup vcds na priv sie odezwij

witam ,w golv 5 z 2006 benzyna , mam problem z klamrą zapięcia pasów bezpieczeństwa ,
kontrolka na tablicy i dźwięk włącza się podczas zapiętych pasów ,
czy można to wyłączyć przed vaga ? i jeśli tak to jak
czy można to zmostkować, by komputer na stałe widział zapięte pasy ?
albo czy jest możliwe rozebrać i podgiąć blaszki w klamrze by lepiej stykało ?
i jaki kabel vag do golfa v by jakościowo był dobry ? proszę o link

witam. Mam pytanie. Kupiłem zderzak od jetty z zamiarem zamontowania go w moim Golfie V 1.9 TDI 2004 r. 3 drzwiowy.
Dziś wstępnie chciałem przymierzyć czy wszystko pasuje.
Okazuje się że wszystko ładnie pięknie, ale cały przedni pas tak jakby był za wysoko zderzak nie nachodzi mi na pas. Zapewne ktoś kto wie o czym pisze spotkał sie juz z takim problemem. Wydaje mi się że nie ma innego wyjścia jak wymiana całego przedniego pasa dobrze myślę czy maacie może jakieś rady? W razie potrzeby jakby ktoś chciał mi pomóc porobiłem zdjęcia i mogę wysłać na email. Z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Mozna to wyłączyć zmienijąc kodowanie licznika VCDSem
lisman napisał:
witam ,w golv 5 z 2006 benzyna , mam problem z klamrą zapięcia pasów bezpieczeństwa ,
kontrolka na tablicy i dźwięk włącza się podczas zapiętych pasów ,
czy można to wyłączyć przed vaga ? i jeśli tak to jak
czy można to zmostkować, by komputer na stałe widział zapięte pasy ?
albo czy jest możliwe rozebrać i podgiąć blaszki w klamrze by lepiej stykało ?
i jaki kabel vag do golfa v by jakościowo był dobry ? proszę o link

zderzak nie bedzie pasował musisz zmienić pas przedni
zderzak od jetty tak jak zderzak GTI ma pas przedni
tomaszwolniewicz napisał:
witam. Mam pytanie. Kupiłem zderzak od jetty z zamiarem zamontowania go w moim Golfie V 1.9 TDI 2004 r. 3 drzwiowy.
Dziś wstępnie chciałem przymierzyć czy wszystko pasuje.
Okazuje się że wszystko ładnie pięknie, ale cały przedni pas tak jakby był za wysoko zderzak nie nachodzi mi na pas. Zapewne ktoś kto wie o czym pisze spotkał sie juz z takim problemem. Wydaje mi się że nie ma innego wyjścia jak wymiana całego przedniego pasa dobrze myślę czy maacie może jakieś rady? W razie potrzeby jakby ktoś chciał mi pomóc porobiłem zdjęcia i mogę wysłać na email. Z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Witam. Jakie polecacie radia do Golfika? Aktualnie mam RCD300, ale powoli się psuje. Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.

tez jestem zainteresowany kupnem nowego radia (2 dni). Jakie polecacie?

Ja np. KupiÅ‚em sobie jak w linku tyle że sam sprawdzaÅ‚em i jestem bardzo zadowolony http://allegro.pl/radio-2-din-vw-seat-s … 17683.html

nie trzeba zmieniac gatewaya na nowszy przy wymianie na to radio?

W ogłoszeniu sprzedawca pisze że radio bez problemu kontaktuje się z autem. Ja czegoś takiego nie zauważyłem. Co fakt nie szukałem tych funkcji. Ale przy wrzuceniu wstecznego biegu mam obraz z kamery cofania na ekranie. Przy diagnostyce vcds komputer nie wykrywa radia ale to w niczym nie przeszkadza. Wszytko ładnie śmiga. Banalne podłączenie jak radia za 300zł. Kostki ISO standard i tyle
Ostatnio edytowany przez Kristo666 (27-01-2017 19:34:51)

Kristo666 napisał:
Ja np. KupiÅ‚em sobie jak w linku tyle że sam sprawdzaÅ‚em i jestem bardzo zadowolony http://allegro.pl/radio-2-din-vw-seat-s … 17683.html
masz menu w jezyku polskimw tym radiu??

Jest wiele języków do wyboru a jak zwykle polskiego brak, więc ustawiłem angielski, ale menu obsługa Menu radia jest bardzo intuicyjne więc nie odczuwam braku polskiego, za to Menu nawigacji jest po polsku

Siemka
W niedziele kupiłem golfa , dziś zagoniłem na wymianę oleju i rozrzadu itp i mechanik stwierdził że dwumasa siada
Ile najeżdżę na niej? Sprzęgło chodzi w miare ok nie przeciąga.

Pacjent Golf mk5 1.9 TDI 105KM
Od miesiaca walcze z odcinającą się turbiną. Dwa razy autko bylo u mechanika. Raz wyczyscil przeplywomierz a drugi raz powymienial jakies kable z tym zwiazane ( sam sie na tym nie zabardzo znam..) turbina działa tylko nagle się obrazi i wyłancza.. sprawdzalem dzisiaj na kompiterze co to moze byc i mam takie bledy:P1592 czujnik cisnienie baarometrycznego , P0238 czujnik cisnienia ladowania-g31 - zbyt wysoki sygnal i P3102 Motor for intake flap-V157: no signal
Jest ktos w stanie powiedziec mi co z tym zrobic?
Ostatnio edytowany przez Michas16 (10-02-2017 17:12:48)

A czy turbina "robi to zawsze", czy w trakcie gwałtownej zmiany prędkości obrotowej silnika (gwałtowne przyspieszanie)?
Ostatnio edytowany przez RUTRA (10-02-2017 19:39:43)