trzeci5 napisał:
jeśli na dolnych poduszkach będą widoczne ślady zużycia (pęknięcia gumy)to kwalifikuje się do wymiany jeśli wymienisz górne poduszki a dolne zostawisz to może to przyśpieszyć zużycie górnych,co za znaczenie ma to że dolne poduchy są osadzone w saniach?
doł dołem poducha dolna tryzna silnik i stabilizuje go tez ale i skrzynie bardziej niz górne, wiec bym stawiał na górne poduchy do przeglądu
Dołącze się do dyskusji, dzisiaj nie wytrzymałem ciśnienia i zrobiłem zrzuty bo od jakiegoś czasu poszarpuje autem na wolnych obrotach.Przy 2000 obrotach szarpie dużo mocniej jak by do przodu i do tyłu
Podłącze się do tego wątku.
Może jest ktoś w stanie mi doradzić:
Przy prędkości ok 115-125/130 km/h trzęsie mi samochodem. Fotel pasażera drży podłokietnik drży, itp. to samo dzieje się na zimowych i letnich kompletach opon. Opony wyważone. Nie wiem od czego zacząć poszukiwania ewentualnej usterki. Mam plan, żeby założyć koła od samochodu brata i zobaczyć czy to nie aby wina kół.
Ma ktoÅ› jeszcze jakieÅ› propozycje??
Jestem pewny, że tym wątkiem zainteresuje się dużo osób. Ten wątek jest bardzo ciekawy.
Więc tak Golf został naprawiony .Mechanik który mi go naprawiał powiedział ,że przyczyna była w pompo wtryskach .Jest to golf v 1.9tdi 105KM wersja GOAL i servis po założeniu do niego tańszych wtrysków sprawił ze autem trzęsło wiec musiałem czekać kolejny miesiąc aż założyli drosze wtryski firmy bosh (bosz) z dwu letnią gwarancjom i po tym zabiegu auto wróciło do mnie już w idealnym stanie.
Pomijam fakt ze zaprowadziłem golfa do mechanika ponieważ stracił moc .Co doprowadziło do wymiany czterech wtrysków ,regeneracji turbiny i wymiany koła dwumasowego. No i dosyć sporej ilości gotówki z portfela