Witam wszystkich i mam pytanie przyszlo pare cieplejszych dni wiec przydala by sie klimatyzacja w samochodzie u mnie niby jest ale jak przekrecam na pokretle na ponizej 18 to leci zimno ale slabo powiedzcie mi czy to moze koniec gazu i trzeba bylo by zatankowac klime.
dzisiaj u mnie zauważyłem to samo, na termometrze wskazywało 15*C jednak było mocne słonce i przez co odczuwalna temp była wyższa, po ustawieniu na pokrętle na 18 leciało powietrze ledwo zimne czy to normalne w tym "pół climatronic" ? oczywiscie klima była włączona czyli guzik ECON na pozycji ON ( nie zapalona zółta lapka)
podstawa to przeglÄ…d klimatyzacji..
jeśli wszystko w niej jest sprawne, a nie chłodzi jak trzeba, to prawdopodobnie gaz się skończył, trzeba nabić.. można przy okazji zrobić odgrzybianie..
w tamtym roku miałem to samo, słabo chłodziło przy wysokich temperaturach na zewnątrz, nabiłem, odgrzybiłem, i działa elegancko.. koszt niewielki, 170 zł cała usługa
Wiec koledzy zeby klima chodzila przelacznik econ musi byc w pozycji ON [ czyli tak zeby sie nie palila pomaranczowa zaroweczka tak] . Dzieki
I juz wszystko jasne poprostu klima byla pusta po zaladowaniu chlodzi jak sie nalezy .
ja mam troszke inny problem..poniewaz dzisiaj bylem doladowac gazu..niestety nic to nie dalo nadal nie chlodzi..mechanik mowi ze pompa do wymiany..w takim badz razie znalazlem pare na ebay'u koszt spory..ale zabardzo nie wiem czy wszystkie pasuja czy trza patrzec na symbol? prosilbym o pomoc
Cos takiego bedzie pasowalo?
http://cgi.ebay.co.uk/VW-GOLF-AIR-CON-C … 35a2166f85
Ostatnio edytowany przez adamos87 (04-06-2011 15:35:32)
Nie wiem dlaczego wybrałeś się na Ebay, na Allegro znajdziesz chyba taniej. Przeglądałeś? Tylko patrz na komentarze sprzedawcy.
Co do typu to chcesz kupić dobrą to spisz symbol ze swojej pompy i taką kupuj.
Pytasz "Cos takiego bedzie pasowalo?" a nie podałeś nawet jakie auto masz
Ostatnio edytowany przez mistasz (04-06-2011 16:46:35)
Witam, miałem podobny problem padła mi klimatyzacja. Okazało się że łapatki sie zatarły w jakimś urządzeniu ;/ Koszt napary nowy 2500 a regeneracja ok 1300. Jeśli jesteś z Warszawy to sugeruje podjechać na Ul. Nadarzyńska 3 w Kobyłce ( stacja paliw Shell). Auto elektryk - specjalizacja grupa Vw.
Juz wszystko wiadomo.. a wiec ze sprezarka wszystko wporzadku, powod niedzialajacej,nie zalaczajacej sie klimy byl taki ze czujnik wysokiego cisnienia byl do wyniamy oraz przeczyszczenie kostki poniewaz byly wsowki zasniedziale i jakims sposobem zrobilo zwarcie i spalilo 2 bezpieczniki i nie wykrywalo czujnika(pokazywalo caly czas uszkodzony)... teraz dziala jak nalezy Pozdrawiam
witam szukam ogarniętego znawcy od golf v 2.0 tdi warszawa i kolcie w stronę Wyszkowa 600731422 jak ktoś zna to proszę o wiadomość najlepiej na tel esemes