Ostatnio zauwazylem, ze cos silnik nie pracuje tak jak powinnien, na biegu nr 1, 2 i 3 slychac z komory silnika tak jakby stuki, ciezko to okreslic ale licze, ze ktos moze spotkal u siebie cos podobnego. pozdrawiam
Gandalf napisał:
Ostatnio zauwazylem, ze cos silnik nie pracuje tak jak powinnien, na biegu nr 1, 2 i 3 slychac z komory silnika tak jakby stuki, ciezko to okreslic ale licze, ze ktos moze spotkal u siebie cos podobnego. pozdrawiam
Ty to Gandalf same problemy masz z tym swoim golfikiem, jakies przejscia moze mial kiedys ten twoj woz bo niemozliwoscia kurde jest, ze tak caly czas sie cos sypie, odnosnie tematu to nie musi to byc nic strasznego bo np moze byc to zle zamontowana oslona silnika, chociaz z drugiej strony moze byc cos kosztownego a mianowicie ZAWORY moga stukac.

Wiele juz powiedziano na ten temat na tym forum ale powtorze- fsi sa cholernie czule na paliwo, wiec jesli lales jakies slabe to o problemy bardzo szybko

Na pewno dokladnie dzwiek dochodzi z komory silnika? Cos mi tu zalatuje dwumasem. Znajomy mial wlasnie bardzo przyblizony przypadek i niestety dwumas padl jak to niestety czesto w mk v sie zdarza.

Moim zdaniem MK5 FSi to jakas porażka
Sam mam to wozidło i tak awaryjnego samochodu ze stajni VW nigdy nie miałem.
CHECK ENGINE to już standard -podobno da sie z tym jezdzic ale zazwyczaj konczy sie to rozwaleniem katalizatora.
Najgorsza była u mnie ostatnia usterka mechanizmu różnicowego -jak zobaczyłem z czego to to było zrobione i jak sie rozpadło to doszedłem do wniosku ,że fure sprzedaje.
Cieżko znalezc czesci do tej skrzyni 6 biegowej -podobno rok temu wycofali ją z produkcji- za bardzo awaryjna- a ile w tym prawdy tego nie wiem
Autko ma niecałe 80 000 km i było kupione w salonie w Polsce- jestem II włascicielem
przebieg i wszelkie naprawdy gwarancyjne udokumentowane .
dochodza inne pierdoły które od czasu kupna sprawiały mi problemy
elektryka , przełączniki , przekazniki a teraz padło podnoszenie elektryczne szyby od kierowcy.
mam dosyć 
Jak jest u was z tym modelem??
Czy tylko mój jest taki awaryjny ??
Elektryka w całym modelu powiedziałbym bardzo średnia, często coś niedomaga, nie są to jakieś wielkie awarie ale bardzo denerwujące, ja ostatnio miałem problem z tempomatem, sam się wyłączał, okazało się, że w manetce są jakieś blaszki, które nie stykały jak należało, roboty niedużo ale nerw porządny 

Witam w moim przypadku CHECK ENGINE raz mi sie zapaliło 6 miechów temu. Skrzynia wiadomo
. Wiekszych problemów brak na razie
.
Pozdro

A może ktoś wie jak skasować skutecznie CHECK ENGINE ??
myslałem żeby całkowicie odłączyć sensor NoX i skasowac błąd
Jak myslicie?? - czy ponownie zapali sie kontrolka ??
Tak mnie to denerwuje że nie wiem co
pierwszy raz w ASO stwierdzili że częśc do wymiany -wiecie że to koszt ok 1500 PLN + zapewne robocizna i programowanie- znalazłem okazyjnie na allegro używkę wyjętą z jakiegoś dzwona i nawet numery sie zgadzały na sensorze- po zamiance było tak samo wiec nie mam pojącia o co chodzi -staram sie lać jak najlepsze paliwo . Wiec może go całkowicie odłączyć???

showhint napisał:
pierwszy raz w ASO stwierdzili że częśc do wymiany -wiecie że to koszt ok 1500 PLN + zapewne robocizna i programowanie- znalazłem okazyjnie na allegro używkę wyjętą z jakiegoś dzwona i nawet numery sie zgadzały na sensorze- po zamiance było tak samo wiec nie mam pojącia o co chodzi -staram sie lać jak najlepsze paliwo . Wiec może go całkowicie odłączyć???
Mi czasami się zapala, czasami jeżdżę i się nie pali, o gólnie to ch** go wie o co z tym wszystkim chodzi, może to, że markowe stacje paliwowe wcale nie oznaczają dobrej jakości paliwa, ciężko powiedzieć, już powoli do tego przywykłem

Gandalf napisał:
showhint napisał:
pierwszy raz w ASO stwierdzili że częśc do wymiany -wiecie że to koszt ok 1500 PLN + zapewne robocizna i programowanie- znalazłem okazyjnie na allegro używkę wyjętą z jakiegoś dzwona i nawet numery sie zgadzały na sensorze- po zamiance było tak samo wiec nie mam pojącia o co chodzi -staram sie lać jak najlepsze paliwo . Wiec może go całkowicie odłączyć???Mi czasami się zapala, czasami jeżdżę i się nie pali, o gólnie to ch** go wie o co z tym wszystkim chodzi, może to, że markowe stacje paliwowe wcale nie oznaczają dobrej jakości paliwa, ciężko powiedzieć, już powoli do tego przywykłem
Witam ja raz zatankowałem na BP i właśnie wtedy tylko raz zapaliła mi się kontrolka CHECK ENGINE więc firmowe nie zawsze jest ok

No tak, ale czasami zapala się też ludziom, którzy tankują naprawdę dobre nie tylko z nazwy paliwo, wiec moze to tez jakaś wada fabryczna, nie wiem mam tdi, które jako tako jeszcze jeździ:) ale koło dwumasowe zaczyna straszyć 

uwaga Volkswagen wypuścił nowy model czujnika NOx i po wymianie wgrywają nowy soft do sterownika problem znika, proponuję nie kupować używanych czujników ponieważ są one wadliwe.

W FSI nie ma koła dwumasowego!

A to do jakiego auta: http://archiwumallegro.pl/kolo_dwumasow … 5489.html.

no dobra , o jakim FSI tu mówimy? trochę ich było i każdy jest inny
Ostatnio edytowany przez mpmail (29-12-2010 15:41:27)