Mam Golfa 5 2.0 TDI z 2004r. z radiem Blaupunkt Pilot Travel DX-4 i chciałbym założyć sobie RNS 510.
Co potrzebuję oprócz RNS 510 jaką wersję?

Ja zamontowalem w moim Golfie 5 1,9 TDI 2007rok. Wczesniej mialem fabryczne radio RCD 300 VW Grundig. Wystarczylo tylko podpiac nawigacje w miejsce radia i antene GPS. Jesli chodzi o aktualizacje to mozna na allegro kupic w cenie od 400zl ( w cenie oprocz najnowszego softu: menu PL i czcionki, polski lektor i odblokowanie TV podczas jazdy). Osobiscie nie polecam lektora PL. Jest beznadziejny. Bez problemu powinienes kupic nawigacje wgrana z najnowszym softem. Warto przed zakupem spytac sprzedawcy o wersje i czy ma mozliwosc wgrania softu. Najnowsza wersja map to 7.1.

Dzięki

Dzięki, a jesteś zadowolony?
Czemu ma nie być? Estetyka oraz jakość dźwięku nie porównywalna do rcd300. Nie pamiętam czy tylko rcd310 czy też w rns radia rozładowywały akumulator poprzez nieodpowiedni cangetway, od 2007 działało wszystko ok.

RNS-510, to poczytaj na http://www.vwnavi.com/. Tam masz nie tylko rozne wersje softu, ale i mapy wygrzebac mozna. 

Jesli chodzi o rozladowywanie akumulatora to zalezy to od gateway'a tzn. po wylaczeniu silnika i zamknieciu auta nawigacja dalej dziala. Osobiscie nie spotkalem sie z takim przypadkiem. Przymierzam sie do podlaczenia kamery cofania. Wiem ze trzeba oprocz samej kamery dokupic multimedialny adapter. Czy ktos przerabial juz ten temat?

Ja także mam auto z 2004 roku i kiedy dowiadywałem sie o rns'a to facet powiedział mi że musze dokupic adapter can gateway za około 300zł więc zrezygnowałem ze względu na koszty i wsadziłem radyjko JVC KW XR811, jeśli chodzi o estetykę to jest spoko i jakość dzwięku także zadowalająca a nie jestem audiofilem:)

Witam, miaÅ‚em rcd300 i sygnaÅ‚ radiowy zbieraÅ‚o dobrze. Teraz zaÅ‚ozyÅ‚em RNS 510 i gubi fale radiowe. Anteny sa te same tylko zdjÄ…Å‚em plastikowe osÅ‚onki. http://allegro.pl/adapter-antenowy-fm-d … 23063.html przedmio na aukcji to tylko przejsciówka? Radio jest w wersji C soft 2720,poza radiem gra super,gdzie może powstawać problem?