Master masz racje,,kiedy zmienić na pół syntetic???
Jak sprawdzić Tą obsługę Qg0, czyQg1???
Dodam że jak kupiłem go w salonie to była usługa Long life, ale i tak mi kazano zmieniać olej co 15 tyś
Pozdrawiam

W ksiazce obslug i w bagazniku pod dywanikiem masz naklejki z kodami, duzo potrojnych znakow, na ktoryms miejscu znajdziesz QG0 lub QG1. Jesli nie chcesz stosowac sie do wskaznika na desce i wymienisz po roku lub 15 tys. to wskaznik obslug mozesz wyzerowac sam, kombinacja klawiszy ALE nie bedziesz mogl wiecej powrocic do wydluzonej obslugi. Jesli posiadasz kabel VAG mozna to zmienic. Warunkiem wydluzonej obslugi jest olej ze specyfikacja LongLife.

Jeżeli wymieniamy olej to nie jakiś jak ktoś napisał 5w30 tylko taki jaką ma vw normę i akurat castrol przewiduje 5W40 !

witam moi drodzy tak czytam i jestem przerażony. Mój golfik ma obecnie 97tyś km Moje pytanie brzmi co zrobić z rozrządem i filtrami ? Czy wymienić cały rozrzad jeśli tak to jakie to by były części? jakie filtry i czy kupić filtry np na allegro oraz jaki olej wlać ktoś tu pisał ze najlepiej VW longlife - pełny syntetyk prosze o poradę
BNo nie rozumiem czy tylko pasek rozrządu wymienić \? z postów wynika ze powienienem cały rozrząd wymieć właśnie czyli jakie konkretne częsci no i te filtry jakie? pytam bo nie chce aby jakiś nieuczciwy mechanik mnie podwójnie wykasował a jestem laikiem w tym sprawach 
Ostatnio edytowany przez Valdisnooker (03-06-2011 12:21:59)

dojdzie do tego ze wszystko wymienie i wuj...:/nie ma sprawy

1. rozrzÄ…d zawsze wymienia siÄ™ w komplecie, z rolkami i najlepiej z pompÄ… wody
2. możesz lać olej full synthetic castrola edge z odpowiednią specyfikacją, albo Castrol Professional Powerflow - to jes LL. Ja kupuję przez allegro i jest ok.
3. filtry kup gdzie chcesz, ale wiedz, że tani PL filtron idzie na 1 montaż
co do rozrządu, to najlepiej w ASO po VIN sprawdzić.
Mnie powiedzieli że po 120 tyś km lub po 10 latach (1.9TDI BKC z 2004r.)

Panowie, wymianiłem rozrząd (kompletny) po zakupie samochodu przy 173 tys., tak by mieć święty spokój. Obecnie przelatane już ma 222 tyś. Czytam na forum i nie mogę znaleźć jak to powinno być z kolejną wymianą, po jakim przebiegu? Samochód za rok będę chciał sprzedać, czyli jakieś kolejne 25-30 tys do przebiegu dojdzie i tak się zastanawiam czy wytrzyma?

możesz śmiało jeździć,a tak poza tym taki temat był na pewno poruszany,pozdrawiam

trzeci5 napisał:
możesz śmiało jeździć,a tak poza tym taki temat był na pewno poruszany,pozdrawiam
Temat był poruszany ale różne opinie się pojawiają. Mam nadzieję że wytrzyma te 80 tyś.
Dzięki