Witam, jestem tu nowy więc pozdrawiam wszystkich przeglądających i zarejestrowanych użytkowników : )
A więc tak, mam vw golf mk5
Silnik: seryjnie 157HP (seryjna 140PS wykazało 157) Chip tunnig w geco cars poznań na 190PS - błyskawica (cena około 2tys. zł) 
Układ wydech.: standardowe
Zawieszenie: przyjdzie pora na GWINT .. ale jeszcze nie wiem jaki ...
Opis zewnętrzny: bixenon, spryskiwacze, czarna perła, 5drzwiowy, wszyskie listwy zderzaki w kolorze nadwozia
Wnętrze: klimatronik, webasto - idealne na zime, 4x elektryczne szyby, lusterka, podłoketniki, radio standardowe - RDC 300 (niedługo zmiana), otwieranie zamykanie szyb z kluczyka, sensor deszczu, 6biegowa skrzynia, podgrzewane fotele, sprzęgło zmienione od passata 170PS
vmax: 225km/h ograniczone elektrycznie - licznik do 260km.
Felgi: standardowe aluminiowe 16 cali 205/55/16
PLANY 1-7 maja
Felgi: 17 cali mam RS2
Opony przód: 215 mm / 45 dunlop sport
Opony tył: 215 mm / 45 dunlop sport
przyciemnianie szyb wszystkie max 30%
zmiana zawieszenia na gwint
car audio - alpine dvd (sprowadzony z niemiec, u nas ciężko dostać aby był na 2DIN)
głośniki inifinity, tył niskotonowe gdyż subufer infinity w bagażniku
wzmacniacz infinity CRA702
Zdjęcia wstawie po modyfikacjach w przyszłym tygodniu : )
A tak wyglÄ…da przed zmianami : )
Ostatnio edytowany przez daras (03-05-2010 01:47:26)
Witamy na forum
Pomysł na auto to podstawa a widzę, że Ty go masz. Szybki polecam tył mocniej i przód leciutko, efekt będzie jeszcze lepszy niż planowany. Oponki też szersze trochę polecam, przy takiej mocy różnicy w zbieraniu się auta nie zobaczysz a dla trakcji, przyczepności będzie to duży plus. Sam robisz te mody?

wrzuc jakies fotki:)

Sam sam robie te mody. Wcześniej miałem vw golf mk4 i bardzo zadowolony. Przyprowadzony z niemiec w całości tak jak te mk5. tamtym nastukałem 214tys km rok 01' ten mk5 o6'
Też myślałem o szerszych oponach, ale zalecane 225 jest do grti i r32. Trakcja cały czas sie włącza, ale auto nie służy do ściagania i aby ruszać jak najlepiej, bo jak się z własnej kieszeni płaci to się szanuje to wszystko, zwłaszcza że dunlop sport 550zł/szt. U mnie dużo się jeździ, średnio rocznie tak 60-70tys. km wolnym czasie, a tak to kierowca Volvo FH 12 xD

daras napisał:
a tak to kierowca Volvo FH 12 xD
No taki sprzęt jest konkretny 
Przed zmianami też się ładnie prezentuje, jakby nie wyglądał to... nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak to musi zapie*****ć, 140PS jest już fajne, a takie coś to normalnie rakieta 
Ostatnio edytowany przez Mati (02-05-2010 19:05:29)

niczym ogień w szopie u wuja stacha ;p
tylko aby na mandaty zarabiać, na szczescie tym jeszcze nic a nic nie zdobyłem (odpukać) mk4 na 50km/h leciałem 180km/h nie w mieście na jakiejś wiosce. Na szczęście zrozumieli sytuacje i tylko 200zł bo u nich rekord pobiłem : )

Widzę plany bardzo ambitne. Oby wszystko było tak jak rozpisałeś. 180km/h na 50 to rzeczywiście się troszeczkę zagapiłeś 
Nie ladnie ladnie fajowa furka powiedz mi na tym chipie jest wysztko ok nic sie nie sypie od tego czasu ?? dziala wszytko ok ?? bo tez wlasnie chce cos zrobic w tym kierunku

Kriss napisał:
Nie ladnie ladnie fajowa furka powiedz mi na tym chipie jest wysztko ok nic sie nie sypie od tego czasu ?? dziala wszytko ok ?? bo tez wlasnie chce cos zrobic w tym kierunku
nic a nic sie nie dzieje. Na czipie zrobiłem już 40tys km. Od razu robiłem jak do polski go sprowadziłem. ¯adnych awarii, problemów, nic nie kopci a różnica jest niesamowita. Robiłem to w geco cars, polecam (koszt wgrywania wirusa jakieś 6h). Fachowcy. Nie ma co oszczędzać na takich sprawach, bo mogłem to zrobić za 1300zł. Ale jak stać na takie auto to nie ma co oszczędzać 100zł.

I jak tam kolego daras mody idÄ…?

fajne autko ,ale jeszcze lepsza moc ,zdrac ile tam masz NM i czy seria była dużo ponad 320NM