Jakie opony letnie polecacie do 1,9 TDI, obecnie mam AVON i chcę zmienić.

Korzystam z dwoch kompletow opon Michelin Energy Saver na lato i Pirelli Sottozero na zime jak na razie ocena bardzo dobra 

ja mam na lato michelin energy 205/55/16 a na zimÄ™ nokian wrg2 205/55/16 obydwie polecam

no wlasnie zapomnialem dodac 195/65/15

A co sÄ…dzicie o tych oponach Continental ContiPremiumContact 2 195x65x15
Zzibi napisał:
A co sÄ…dzicie o tych oponach Continental ContiPremiumContact 2 195x65x15
dobre opony, mają niezłą opinię wśród zmotoryzowanych..
ja mam zimówki Goodyear 205/55/16, letnie mam obecnie Barum 225/45/17, ale chcę na ten sezon kupić coś lepszego..
chętnie się podepnę pod ten temat.. 
mmtr, gObula mam pytanko odnośnie Michelin.. kiedyś miałem te oponki, i bardzo szybko mi się zdzierały, gdzieś na forach wyczytałem, że są zrobione z miękkiej gumy, przyczepność miały super, tylko to ścieranie bieżnika
możecie napisać jak to u Was wygląda?

Mialem Michelin w poprzednim aucie(Toyota Yaris TS) zrobilem na nich ok 45 tys km nie zauwazylem zeby byly jakies odchylenia zwizane z szybkim albo nierownym zuzyciem bieznika ogolnie bardzo dobrze mi sie na nich jezdzilo dlatego do golfa rowniez zakupilem Michelin 

Ja mam zimowe Continental ContiWinterContact TS830, polecam te opony. Może ktoś ma takie Continental ContiPremiumContact 2 195x65x15 i może coś powiedzieć

Marco jeżeli chodzi o micheliny to nie zauważyłem żeby szybciej się zużywał bieżnik są dosyć ciche polecam

Ja mam zimowe michelin alpine a4 i lato michelin energy saver i jestem zadowolony.

Może ktoś ma opony letnie Continental ContiPremiumContact 2 195x65x15 i może coś powiedzieć.

Tak bo w testach są w czołówce. Ale warto zapytać może ktoś użytkuje i ma inne zdanie. Dlaczego mam wydać kasę i potem być niezadowolony.

ja na temat tych opon nie wiem nic ,ale powiedzcie cos wiecej na temat tych opon firmy barum bo sie przymierzam do 215/55/17
nie są najgorsze, ale kiepsko się sprawują na mokrej nawierzchni.. osobiście kupiłem je w zeszłym roku, ale używane.. rozmiar 225/24/17, na suchym są całkiem niezłe, nie miałem narazie sytuacji podbramkowych, natomiast na mokrej nawierzchni, przy szybszym wejściu w zakręt, lub nagłym zwrocie kierunku jazdy, niestety auto mi się ślizgało, to samo miałem w MKIV na oponach Toyo, tych też nie polecam..
kuzynka znowu ma w MKIV oponki Goodyear, ten sam rozmiar co ja, i na śliskiej nawierzchni są super, mają specyficzny bieżnik, dobrze odprowadzają wodę..

Ja na zime mam Pirelli SnowSport 205/55/16 , ogólnie opony są ok, ale powyżej 120km/h stają sie głośne i "szumią", troche mnie to drażni.
Ktoś wcześniej wspominał o Continentalu, miałem w mkIV Continental SportContact2 205/50/17-mega dramat, nikomu nie polecam, o ile na suchym były znośne, to na mokrym auto było nieprzewidywalne:/
Ostatnio edytowany przez jurasvip (16-02-2011 08:26:28)

wiec chyba sie nie skusze na te Barumki.Obecnie mam 15 na Michelin i chce zmienic na 17 jakie opony polecacie w tym rozmiarze 215/55/17 ?