Mam taki problem, przepaliła mi się lewa przednia postojówka i za cholere nie moge jej wyjac, jest na to jakis okreslony sposób?
Ostatnio edytowany przez Cygan88 (24-04-2011 06:38:57)

moze to pomoze 
Uploaded with ImageShack.us
http://img130.imageshack.us/img130/4679 … 240919.jpg

Właśnie wiem który to uchwyt ale za cholere nie mogę tego wyjąć. Może trzseba w którąś strone przekręcić?

Cygan, to na prawdę nie jest trudne... popatrz spokojnie. ! ! !
musisz trochę mocniej pociągnąć za ten zaczep, na ktorym się trzyma..
u mnie też ciężko było to wyjąć, tak więc bez nerwów, tylko troszkę mocniej ją pociągnij, włożenie jest już łatwe..

Klucz do sukcesu to mała dłoń i małe kleszczyki jak raz się uda to już będzie ok ja pierwszy raz pół godziny i dałem za wygrana pojechałem do mechanika i on tez pół godziny się mordował. Także "po palcu" i dasz rade:)

Pierwszy raz długo męczyłem się z postojówkami... Trochę brakło i lampę bym wykręcał ale udało się. Wystarczy pociągnąć. Możesz spróbować przekręcić troche ten zaczep żeby można było go lepiej chwycić (nie ma tam gwintu więc jest to obojętne w którą stroną będziesz kręcił.... chodzi o to by złapać i wyciągnąć) . Włożyć później już nie ma problemu. Teraz zmiana żarówki zajmuje około 2 min;P Ale musisz uzbroić się w cierpliwość pierwszy raz jest najgorszy;P

ja jak coś to zawsze miałem problem z przykręceniem tych plastików na miejsce.
Tak tak jak to mówią "za palcem zawsze wejdzie" takze i teraz ta metoda sie sprawdzi

Znalazłem inny sposób, męczyłem się kilka razy po 5 minut, ale nie dawało to efektu. W końcu w poszukiwaniu ułatwienia otworzyłem bagażnik i podniosłem matę, w tym styropianowym "trzymaku" na lewarek znalazłem takie kółko z haczykiem, właśnie tym zrobiłem to w minutę. 

To kolko z haczykiem, jak to opisujesz,
to narzedzie do wyjmowania nakladek na sruby do kol.
Powaznie.

Ważne, że się sprawdziło również w tym zastosowaniu. Trzeba tylko złapać za dobrą strone haczykiem i pociągnąć mocniej.