Chłopak od szyb:
http://www.buhl-tuning.pl/
Chyba zdecyduje sie jeszcze na jakies dystanse, no i jakies inne lampy by sie przydaly na tył
, nie mówiąc o lotce GTI.. ehhh, czy to sie kiedys skonczy?! 

jurasvip napisał:
ehhh, czy to sie kiedys skonczy?!
Nigdy. I to jest w tym najpiekniejsze. 

Juras, z moich wyliczen tutaj, wynika, ze moje kolo wystaje o 16 mm na zewnatrz i o 4 mm wiecej do srodka (Huff - 7.5 cala, ET 51, moje - 8 cali, ET 41)

hmm wg mnie między ET 51 i ET 41 jest 10mm róznicy, do tego dochodzi jeszcze te 0,5cala szerokości felgi na Twoją korzyść... czyli +- musze dać 15mm dystanse żeby koło było równo z nadkolem,
Marco ma ET35 przy 8calach szerokości i jest idealnie, znalazłem jeszcze takie foty:

Tak, ale 8 calowki maja 4 milimetry do srodka, 8 na zewnatrz, do tego 10 mm offsetu, czyli masz 18 mm extra na zewnatrz. Wydaje mi sie, ze 10 mm to i tak duzo, jak na dystanse. Uwazaj na lozyska przy takich operacjach...
jurasvip, zrób sobie tak..
podjedź do jakiegoś dobrego serwisu z oponami, często mają tam dystanse do sprzedania, niech Ci przymierzą określoną szerokość, i będziesz widział jak koło wygląda..
ja kupiłem dystanse przed felgami, i przesadziłem.. nawet na zimówkach koła lekko wystawały..
a jak sprawdzisz przed kupnem będziesz miał pewność, że wszystko jest tak jak chcesz mieć..

witaj jurasvip autko miodzio widziałem je ok. 30min. temu pod leroy merlin jesli się nie myle
widziałem Cie jak wsiadałem do auta pozdrawiam:)

arni871 napisał:
witaj jurasvip autko miodzio widziałem je ok. 30min. temu pod leroy merlin jesli się nie myle
widziałem Cie jak wsiadałem do auta pozdrawiam:)
A i mi chyba mignął twój golf, masz go obniżonego czy taki był załadowany? Taki niski sie wydawał
a teraz "mała rzecz a cieszy" i nie żebym sie chwalił 

Zwykły sportline tak jakos sam z siebie siedzi heh
ładna kiera
maniak GTI 
Ostatnio edytowany przez arni871 (01-05-2011 09:34:05)

A wczoraj przytrafiła mi sie sytuacja niczym z filmu kryminalnego...
Jade sobie spokojnie do sklepu zawiezc towar, jestem na wylocie z Opola, z przeciwka nadjeżdża policyjna Kijanka...
Minelismy sie, patrze w lusterko, a kijanka na pobocze, reczny, obrót, koguty i zawraca....
jade dalej, oni dojezdżaja do mnie, właczaja koguty i STOP...
-dzien dobry kontrola drogowa, prosze prawko itd.....
-dzien dobry, prosze bardzo
-ładne auto, prosze uniesc szybe do góry.... od dłuższego czasu na pana poluje, zabieramy dowodzik za ciemne szyby...
To tak w skrócie...
No i zabrali, jechal taki młody "kut*as" z babą i widać ze zazdrosny chyba i ukoił w ten sposób zazdrość.
Folia zerwana, zeszła łatwo, ale nie pytajcie ile godzin czyściłem szyby z kleju... po 3h na jedną szybe, mega masakra...
W każdym badz razie, zepsuli mi długi weekend i mój golf sporo stracił na wyglądzie.
Kocham policje:/ Miałem kilka kontroli, nigdy sie szyb nie czepiali, do wczoraj:/
Młodzi są "najlepsi" nie wiem czy im żal dupe ściska czy co, mi nie tak dawno też rewizję zrobili, od bieżnika po przejrzystość szyb, wiadomo... 50 zł za brak gaśnicy CHAMSTWO

no to ladnie

na ciemnych szybach jeżdżę parę dobrych lat, nigdy nie miałem problemów ale wiadomo jak się trafi na czubka nie ma rady. wolałbym oddać dowód niż ściągać folie:)

mupacco napisał:
...wolałbym oddać dowód niż ściągać folie:)
To sie nie wyklucza:) I tak zabrali mi dowód, teraz musze jechac do stacji kontroli na przegląd. Chciałem to załatwic na lewo, ale zapomnij ze jakis diagnosta sie podłoży...

O maaatko, juraaas.... Zalozysz cos legalnego mam nadzieje. No szkoda, szkoda....

w naszym kraju legalna jest tylko folia przezroczysta, chociaż kto wie 
Juz zerkałem na jakies minimalnie ciemne folie, ale z tego co wyczytalem, nawet ta najjasniejsza powoduje przepuszczalność 50%, czyli juz mamy 20% poza dopuszczalną wartością.
samochód wyjeżdżając z fabryki ma przepuszczalność 70%, czyli na granicy legalności.
przykra sprawa juras.. tak jak piszecie, jak siÄ™ trafi na jakiegoÅ› hu.. to nie ma rady..
mają pełne prawo do zabrania dowodu i nic nie poradzisz.. 

Za folie to rozumiem, że mandat(zabranie dowodu), bo zrobiłeś to celowo, wiedząc, że jest to nie zgodne z prawem.
Mnie osobiście denerwują mandaty np. za przepaloną żarówkę. Każdy samochód utrzymać w dzisiejszych czasach jest trudno (nie tylko chodzi o paliwa , ale również o ceny części itp) oni dowalają 100 za przepaloną postojówkę czy coś. Wg mnie policjant widząc takie auto powinien zatrzymać i powiedzieć "Panie kierowco, ma Pan przepaloną żarówkę, proszę ją wymienić". A najgorsze jest to, że sami w tych kijankach często mają problemy z elektryką i sami jeżdżą z przepalonymi, tak jak chcą...