Jezdzi ktos z was na Castrolu?Bo wkrotce mam wymiane i zastanawiam sie nad zmiana.Powiedzcie mi czy moze bedzie ciszej chodzil?Koles odemnie ma Passata 2003 rok 1.9 tdi 101 koni bodajze i chodzi ciszej nie wiem ale moze to wplyw oleju?!

ja jezdze na castrolu ale nie zauwazylem zeby silnik pracowal ciszej

jezdze i ja, ale wiele osób namawia mnie na MOTUL'a i chyba sie skusze, ponoc na nim jest ciszej...

Potwierdzam na Motulu jest ciszej

Napisz kolego dokładnie-a najlepiej wrzuć link z allegro jaki motul lejesz 

podłącze sie do tematu - czytałem gdzieś ze najlepiej lać olej VW LONGLIFE pełny syntetyk i wymieniać co 15-25tyś km ale ten motul tez moze byc dobry a wy jak myślicie jaki bylby najlepszy do 1.9TDI 66KW Injector pump ?

co ile km trzeba wymieniac olej? 

teorie sa rozne wiadomo im czesciej tym lepiej co 12-15tys polecal bym. Pytanko mam ze tak sie tutaj wtrcae koledz czy jak bym przeszedl na pol syntetyk to by nie bylo zle tylko jaki? Gdyz troche mi bierze olej ale podejrzewam ze od pizgania go bo te silniki 1.9 slyszalem ze biora ten silnik tak ma no ja mam ponad 100tys km i tak sie zastanawiam czy nie lepiej bylo by na polsyntetyk przejssc moze by nie braL? POzdrawiam

dołacze się do pytania,
świeżo kupiłem V z przebiegiem 190tyś 1.9tdi 105Km, nie mam pojęcia jaki olej tam pływa...Co polecacie teraz nalać, castrol 5w30 czy przy takim przebiegu już 5w40 castrol, Motul ??
pozdrawiam

Osobiście polecam Motula jest wyraźnie ciszej przed wymiana polecam zastosować krótką płukankę Liqui Moly i to nie reklama tylko własne doświadczenie.