witam od jakiegos czasu w moim golfiku przy obrotach 1800-2000 slychac dziwne buczenie przed tymi obrotami jak i powyzej jest cisza, po wyrzuceniu na luz takze cisza wiec opony wykluczylem, czy przyczyna moga byc wieszaki tlumika(gumowe) badz polaczenie rur tlumika? nic innego nie przychodzi mi do glowy:/ prosze o pomoc
jak najbardziej.. sprawdź sobie wszystkie gumowe elementy układu wydechowego, i łączenia między tłumikami..

elementy gumowe i laczenie tlumika ok, po podlaczeniu do kompa wyswietlilo ze mam niesprawna swiece na 4 cylindrze ale to chyba nie powinno miec wplywu? czy w bkc byl filtr czastek stalych bo wyczytalem ze moze to byc efekt wypalania jakies sadzyitp..

wymiana swiecy nic nie pomogla
nadal buczenie gluche pojawia sie w zakresie obrotow 1800-2000 sprobuje jeszcze zalatwic inne kola i przeloze je wtedy zobaczymy ale wydaje mi sie ze gdyby to byly opony to buczaloby bez wzgledu na to czy jest na biegu czy na luzie a tu buczenie wystepuje tylko przy wrzuconym biegu wyrzuce na luz i cisza:/

dadal borykam sie z tym buczeniem, wczoraj zauwazylem ze slychac grzechotanie na łożysku alternatora podczas jego pracy, jak dolozylem palec do tego lozyska to grzechotanie ustawalo, czy to moze byc przyczyna wycia w zakresie w/w obrotow? na luzie tego nie slychac widac jedynie jakby to lozysko sie osiowo oprzesówało okolo 1mm?