Panowie do golfa jakie bezpiecznie założyć koła? 16 czy 17 ?

Bezpieczniej napewno 16 ale zaloz 17 i bedziesz bardziej zadowolony tak mysle.I spokojnie da sie na nich jezdzic bo i drog coraz lepszych jest wiecej w naszym kraju.A przy okazji juz przyzwoicie wygladaja

ja mam 18" i też jest dobrze 

a jaki rozmiar opony na 17?ja mysle nad tymi co są w GTI

ciekawe jakby profil 50 dal czy na dolach w komplecie by cos nie ocieralo???
jak nie obniżysz zwieszenia, to nic nie będzie tarło..
ja mam oponki 225/45/17, zawieszenie niższe o 35 mm, i jeszcze miejsca sporo do nadkoli, także z profilem 50 nic nie będzie tarło..

tak sie tez zastanawiam nad 18:) ale sie zobaczy to mowisz ze profil 50 bedzie dobry

a jakie proponujecie najlepsze opony do felg 17' ? firma i wymiary ?
Bridgestone Potenza RE 070a , Goodyear Eigle F1 , Toyo Proxes T1R, Yokohama Parada Spec 2, najlepiej 225/45 czy 50 R17

elo ;p kupilem 16' jaki bedzie do tego najlepszy bieznik tak zeby nie wystawaly a byly w miare
pozdro!

205 /50

Marco napisał:
jak nie obniżysz zwieszenia, to nic nie będzie tarło..
ja mam oponki 225/45/17, zawieszenie niższe o 35 mm, i jeszcze miejsca sporo do nadkoli, także z profilem 50 nic nie będzie tarło..
Marco jak masz obnizone?Bo chcialbym zjechac 2,3cm i zbieram info.Jest sztywniej?

widzę że nie jestem sam również jeżdżę na 225/45/17 i jestem zadowolony co prawda auto straciło na komforcie ale coś za coś 

A ja wam powiem ze nawet na 18 nie ma tragedii. W golfie IV była bardzo znaczna różnica miedzy '15 a '17 cali, natomiast ja poza spalaniem i troche mniejszym komfortem, nie widze różnicy miedzy zimowymi 205/55/16 a letnimi 225/40/18...
No i w związku z większym spalaniem, kolejne gumy będą węższe 215/45/18

a ile wiecej Ci spala na 18stkach?jaki masz silnik?

Ten litr wiecej trzeba liczyć.... Silnik 1.9 TDI BXE, po programie na 140KM