http://moto.allegro.pl/eibach-pro-kit-s … 69854.html
Jezdzi ktos na takim czyms?Daje to rade na seryjnych amortyzatorach?Chce swojego opuscic troche bo wyglada jak koza hahhaha tylko nie chce zeby bylo jakos twardo.Prosze o opinie rady itd.

Godne polecenia springi. Jeździłem na takich w poprzednim aucie, zakupiłem już taki sam zestaw do swojej V. Jest w miarę miekko, nisko, auto wyraźnie lepiej trzyma się drogi, zakrętów.

kolejny topic ktory wzbudza moj mozg do myslenia aby obnizyc hehe:) ah nie dobrze hehe ale wiem ze wtedy bedzie sie lepiej duzo kleic tego jestem pewien:)

No i o to mi chodzilo.Ja nie chce zbyt sztywnego auta tylko zeby to przyzwoicie wygladalo a nie jak Polo Cross haha.

tez wlasnie tak chce napisalem do jurasa jak sie jezdzilo zanim b6 wstawil bo te spirnig przy seri ciekaw jestem. Ladniej wyglada i fajnie sie klei. duzo pomyslow i kupa siana idzie tego jestem pewien fakt ze cieszy. ale tak samo jak ty korba nie chce twardo miec chce miec w miare dalej komfort...
Jeśli chcecie tylko mieć niższy samochód i lepsze prowadzenie, to nie zmieniajcie amorów na sportowe,
Sportowe amortyzatory dają już zupełnie inny komfort, tzn. auto jest dużo twardsze, wiadomo, że zależy co się kupi,
Ale wiem, że Eibachy jak i np. H&R bez problemu na seryjnych amorach dają radę,
Jedynym problemem może być dobijanie amortyzatorów, co może skrócić ich żywotność, ale np. ja w MKIV jeździłem bardzo długo na sprężynach Weitec, i amortyzatory dawały radę..

tak sie chyba pokusze ale spoko jeszcze kwestia przegadania z zonka bo teraz silnik robie to bedzie koszt bede pewnie musial chwile przeczekac na tego moda bo jeszcze planuje teraz prysnac w kolor listwy i klamki

No jak padna to sie amory wymieni.Jednak chcialbym zeby nie nie dobijalo ale chyba to jest nie uniknione.Mnie zrobi 2,3 cm w dol i bedzie spoko.Cos sztywnego to moglbym miec jak mialby ponad 200 kucy a nie przy 145.Nie wykorzystam takiego zawieszenia wiec te springi i seryjny amortyzator to cos dla mnie!
korba napisał:
No jak padna to sie amory wymieni.Jednak chcialbym zeby nie nie dobijalo ale chyba to jest nie uniknione.Mnie zrobi 2,3 cm w dol i bedzie spoko.Cos sztywnego to moglbym miec jak mialby ponad 200 kucy a nie przy 145.Nie wykorzystam takiego zawieszenia wiec te springi i seryjny amortyzator to cos dla mnie!
kolego, nie potrzeba 200 KM do szybkiej jazdy po zakrętach,
sam fakt, że samochód trzyma się jak przyklejony dużo daje.. masz większą pewność, że jak Cię poniesie trochę i przytniesz mocno zakręt to wyjdziesz z niego cało.. 
wszystko zależy od stylu jazdy, który preferujesz.. ja np. lubię poszaleć czasem na zakrętach, dlatego wymieniłem springi i amorki..

Dołożyć jeszcze rozpórkę przednich kielichów i auto jeszcze pewniejsze w zakrętach.

Marco napisał:
korba napisał:
kolego, nie potrzeba 200 KM do szybkiej jazdy po zakrętach,
sam fakt, że samochód trzyma się jak przyklejony dużo daje.. masz większą pewność, że jak Cię poniesie trochę i przytniesz mocno zakręt to wyjdziesz z niego cało..
wszystko zależy od stylu jazdy, który preferujesz.. ja np. lubię poszaleć czasem na zakrętach, dlatego wymieniłem springi i amorki..
Ja tez czasem depne ale rzadko wiec nie wykorzystam takiego zawieszenia ale springi beda bankowo