Witam posiadam golfa V 1,9 105 km przy odpalaniu dzieje mi się coś takiego że wstrząśnie silnikiem dośc mocno i to praktycznie za każdym razem nawet na ciepłym silniku, czy nie wie ktoś jaka może byc przyczyna???
Ostatnio edytowany przez gumis (29-07-2011 21:48:33)

gumis napisał:
Witam posiadam golfa V 1,9 105 km przy odpalaniu dzieje mi się coś takiego że wstrząśnie silnikiem dośc mocno i to praktycznie za każdym razem nawet na ciepłym silniku, czy nie wie ktoś jaka może byc przyczyna???
Czy to wstrząśnięcie ma charakter uderzenia jakby w ktoś młotkiem w podłogę uderzył/szarpnięcia?Czy występuje ono głownie zaraz po jeździe, tzn gasisz rozgrzany silnik i za parę minut musisz go zapalić ponownie i wtedy uderzenie?Na ciepło nie musisz dłużej kręcić silnikiem aby zapalić? Jeśli tak , to miałem podobnie

To wstrząśniecie to jest takie coś że szarpnie silnikiem przy odpaleniu a przebieg mam 196 tyś. Raczej nie słychac tego tak jak by ktoś uderzał młotkiem. Po przekręceniu zapłonu jak nie poczekam 15 sek to zawsze tak się dzieje a jak zaczekam to pali normalnie i tak samo jest na zimnym jak i na ciepłym.

Dzięki za podpowiedz tak będe musiał zrobic

kropek napisał:
gumis napisał:
Czy to wstrząśnięcie ma charakter uderzenia jakby w ktoś młotkiem w podłogę uderzył/szarpnięcia?Czy występuje ono głownie zaraz po jeździe, tzn gasisz rozgrzany silnik i za parę minut musisz go zapalić ponownie i wtedy uderzenie?Na ciepło nie musisz dłużej kręcić silnikiem aby zapalić? Jeśli tak , to miałem podobnie
i co było przyczyną tego szarpania i to ze na ciepłym dłużej musiałeś kręcić,pozdrawiam

gumis napisał:
Za czteropaka pozbawie szarpnięć.

trzeci5 napisał:
kropek napisał:
gumis napisał:
i co było przyczyną tego szarpania i to ze na ciepłym dłużej musiałeś kręcić,pozdrawiam
U mnie nie trzeba było dłuzej kręcić silnikiem, jedyną a włałsciwie najważniejsza niedogodnością było uderzenie jakby szarpnięcie na ciepłym silniku

Byłem z samochodem na kompie i nie wykazało żadnych błędów, ale powiedział że jest słabszy akumulator odpala dośc energicznie tylko jest to szarpnięcie. Czy to może miec związek z akumulatorem? Może ktoś miał podobną sytuację?

Ja miałem na ciepłym, po wgrany nowych map startowych problemu nie ma 

gumis napisał:
Byłem z samochodem na kompie i nie wykazało żadnych błędów, ale powiedział że jest słabszy akumulator odpala dośc energicznie tylko jest to szarpnięcie. Czy to może miec związek z akumulatorem? Może ktoś miał podobną sytuację?
U mnie też akumulator miał swoje lata i stosunkowo nieduży prąd rozruchowy. Po zmianie na mocniejszy akumulator Golfik pali bez żadnych szarpnieć i uderzeń

podmien aku moze byc tez juz zajechany rozruszniki

u mnie szarpie tylko na ciepłym silniku, rony, gdy jest zimny odpala idealnie. (akumulator ma pół roku) 

Witam, jakies nowe rozwiazania w tej sprawie? bo borykam sie rowniez z tym problemem czyli "£upnięcie przy odpalaniu" a najdziwniejsze ze zaczeło sie to dziac po wymianie sprzegla, dwu masy i swiec. Akku nowy, swiece tez wiec juz mi rece opadaja:|

Po wymianie akumulatora pali bez zadnych szarpniec i udezeń

Ja tez mam te pier.... ale nie zawsze i nie wiem od czego to moze byc glownie na cieplym.Najsmieszniejsze jest to ze bedac w polsce mialem z ty gdzies podjechac ale na przekor nie wystapilo ani razu,nie ogarniam tego

U mnie pojawia się podobne szarpnięcie i troszkę mnie to drażni. Jakieś nowe pomysły z czym się to je?
Ostatnio edytowany przez serj (18-10-2012 22:03:06)

mialem taki objaw z paleniem na cieplym silniku w leonie II 105 km po wyczyszczeniu rozrusznika pomogło ,,,,,,,,,,,

ja rowniez mma problem przy odpalaniu.. jest cos takiego jakby akumulator nie mial sily.. byl rozladowany i ledwo co krecil... a za chwilke załapuje odpali ale z szarpnieciem.. pozniej juz chodzi normalnie równo.. tu filmik. załaczam: http://youtu.be/RPvqI4KYiO4