Witam wszystkich mam pytanie moze ktos w niedawnym czasie wymienial opony na nowe , mam zamiar kupic nowe opony a jak wiecie teraz wybor z oponami to jest bardzo duzy a niechcem kupic takich ktore beda mi wyly lub cos bedzie zaraz z nimi nie tak a z drugiej strony niechcialbym za duzo za nie zaplacic interesuja mnie 225/45r17 . Pozdrawiam

dobrze wiedzieć...

a czy ktos korzysta teraz z tego rozmiaru opon i jest z nich zadowolony chodzi zeby byly ciche
Ja mam taki rozmiar i jest ok . a co do opon to zależy od stylu jazdy , Kupując typowo sportowe opony musisz sie liczyć że starczą na jeden sezon za to przyczepność jest taka że mózg ci uszami wychodzi i ważny jest współczynnik prędkości , żeby nie kupować opon gdzie masz 280 / 300 km/h bo jest ci to nie potrzebne (chyba że wyciśniesz tyle ze swojej Golfiny) a to wpływa na zużycie opony. Jeśli lubisz pośmigać szybciej po zakrętach i chcesz żeby opony wytrzymały 2/3 sezony to są opony takie jak Bridgestone Potenza , Dunlop Sp sport 01 , Michelin Primacy HP , Michelin Pilot Sport 3 , - Masz dobre trzymanie i nie zużywają się tak szybko ... I nie kupuj opon z firmy której nie znasz i nie słyszałeś o niej wcześniej bo często jest tak że fajnie wyglądają , cena jest atrakcyjna a opona nie warta świeczki 

Dzieki za informacje napewno mi to duzo pomoze no ja mam 4-ry micheliny Pilot Sport na takich juz kupilem swoja golfine ale cos jest z nimi nie tak strasznie wyja przy jezdzie a jezdze duzo i w dlugie trasy i jest to dla mnie strasznie denerwujace dlatego szukam takich ktore beda ciche ale lubie sobie pojezdzic ostrzej w zakrety .

paweldaniel napisał:
a czy ktos korzysta teraz z tego rozmiaru opon i jest z nich zadowolony chodzi zeby byly ciche
Ja jezdze na takim rozmiarze i sa eleganckie firma Fulda.Dalem 430zl za sztuke.Zreszta za miesiac komplet z felgami bedzie do sprzedania