4,5-5,2 w trasie i 5,5-6 w miescie, osiagow nie sprawdzalem 

4,8-6 litra, moj max to 200 km/h

miasto ok.6,5 bez klimy
trasa 5-5,5 przy prędkości od 100-120

4,7 najmniej, najwiecej 6,7 ale fakt bardzo dynamiczna jazda.

Tak przegladam te wasze spalania i smiac mi sie troche chce bo moj gti to chyba pali tyle ile wasze wszystkie lacznie, ale za to przyjenosc jazdy gti bezcenna 

Miasto 6,5-7,2 trasa 5.9-6.3
vgti napisał:
Tak przegladam te wasze spalania i smiac mi sie troche chce bo moj gti to chyba pali tyle ile wasze wszystkie lacznie, ale za to przyjenosc jazdy gti bezcenna
Nie porownuj TDI do GTI w benzynie...
Moj spala na trasie przy 100-140km/h 5,4L w miesjcie to zalewrzy minimum 6L producent podaje ze nie powinien przekroczyc 8L w miescie aa ja juz doszlem do 12L a mam GT 2.0 TDI 4MOTION

U mnie trasa 6-6,5 l, natomiast w mieście od 7,5-8,8 l / 100 km w zależności od jazdy, ale lekkiej stopy nie mam.

na razie spalanie oscyluje w okolicach 5.5-5.9l/100 km

Moja srednia (a raczej mojej dynamicznej zony) to 7.6 l/100km. Ale to 90% miasto ze swiatlami co 100 metrow i pare kilometrow autostrady (a tam moj max. to 176 km/h - samochod na dotarciu jeszcze, sprawdze za jakies 5-8 tys. km). Wiecej http://www.fuelly.com/driver/dandanio/jetta.

Mój rekord to jak na razie 4,3 na trasie z klimą. Auto obciażone trzema osobami spokojna jazda do 100km/h przy jednorazowym sprawdzeniu prędkości max na drodze ekspresowej( ok 180km/h). Myślę ze na trasie da się bez trudu utrzymywac spalanie na poziomie 4,5-4,8 natomiast na krótkich dystansach komp pokazuje 5,2. Jeśli wziąsc pod uwagę przekłamania kompa to i tak chyba jest nie źle z naszymi TDI

Nieźle, nieźle. Też kiedyś zszedłem do takich minimalnych granic tylko, że tamta jazda z jazdą samochodem miała bardzo mało wspólnego 

5,5 - 6,5 L/100km.
Minimalne 5,3. Maksymalnego wole nie sprawdzać.
Uogólniając mój 1,9 (BKC) pali ok. 6L podczas normalnej jazdy.

Kriss napisał:
Ja w swoim licznik zamknolem
Jak na polskie warunki to przesada:P
Jakie wtedy miałeś spalanie? Pewnie ponad 10 

U mnie trasa 6,4-6,8 l, natomiast w mieście od 7,8-8,8 l / 100 km
Mati napisał:
Kriss napisał:
Ja w swoim licznik zamknolem
Jak na polskie warunki to przesada:P
Jakie wtedy miałeś spalanie? Pewnie ponad 10
aa sycyerye to nawet nie patrzylem bo pilnowalem co sie dzieje na drodze.. no ale napewno bylo ponad 10 hehe Wrocłak - Katowice idelana A4 do sprawdzenia auta