Witam
Ma ktoś może golfa na felgach gti o rozmiarze ,,15'" ? Chciałbym wiedzieć jak wyglądają felgi od gti na 15.
Pozdrawiam

wyglądaja jak "kupa", tak samo '16 i nawet '17 GTI są jakieś za małe...

juras ty masz 18 u siebie ? bo właśnie będę przymierzał się do zmiany felg i tak się zastanawiałem nad felgami od Gti chyba, że możesz mi polecić jakieś inne może Ci wpadły jakieś w oko 
Zobacz sobie na profile forumowiczów w dziale "Przedstaw się i pochwal swoim autem", większość z nas ma alusy, może znajdziesz coś co Ci się spodoba..

neo21 napisał:
juras ty masz 18 u siebie ? bo właśnie będę przymierzał się do zmiany felg i tak się zastanawiałem nad felgami od Gti chyba, że możesz mi polecić jakieś inne może Ci wpadły jakieś w oko
Ja mam u siebie '18 GTI z golfa VI, oryginalne.
Nie mam zaufania do chińskich replik, dlatego zdecydowałem sie na oryginały, uzywane, ale oryginały.
Dużo jest fajnych wzorów, ale jeśli przy feldze 17-18 cali nie obniżysz zawieszenia, efekt będzie niezbyt udany, więc albo zakładaj jakies oryginalne '16 VW i śmigaj "bogatą serią" (no chyba ze masz sportline i zawias niższy niż fabryczne mk5), albo zainwestuj w sprężyny i jakieś ładne koło...

jurasvip napisał:
neo21 napisał:
Ja mam u siebie '18 GTI z golfa VI, oryginalne.
Nie mam zaufania do chińskich replik, dlatego zdecydowałem sie na oryginały, uzywane, ale oryginały.
Dużo jest fajnych wzorów, ale jeśli przy feldze 17-18 cali nie obniżysz zawieszenia, efekt będzie niezbyt udany, więc albo zakładaj jakies oryginalne '16 VW i śmigaj "bogatą serią" (no chyba ze masz sportline i zawias niższy niż fabryczne mk5), albo zainwestuj w sprężyny i jakieś ładne koło...
a jezeli ja mam na wlepie w książce sport to mam obniżony ?
i mogę dać 18" na wiosne ?

No to jak sport to masz -1,5cm, tak mi sie wydaje.

Ja mam wersje SPORT i felgi 18-stki tyle że nie te z GTI,a obniżenie wydaje mi się że jest większe niż 15mm

a własnie idzie to jakos sprawdzić ?
dziii napisał:
a własnie idzie to jakos sprawdzić ?
poproś kogoś kto ma Golfa nie w wersji Sport z seryjnym zawieszeniem aby zmierzył odległość od ziemi do nadkola, i zmierz u siebie, wyjdzie Ci różnica..

nie do końca się dowiesz prawdy o obniżeniu bo wysokość auta będzie zależna od przebiegu a co z tym idzie zużycia sprężyn więc czasami mocno zużyta sprężyna może obniżyć prześwit jak jakieś springi z GTI. A jaki kolor masz sprężyn w tej wersji SPORT i jakie moją oznaczenie?
,

co do koloru to jest czarny na wlepie mam jeszcze cos o spręzynach ale nie wiem co dokładnie oznacza ten kod
a co do oznaczen to nie mam zielonego pojęcia