Witam mam do zaprezentowania mojego golfa jest to wersja individual produkowana tylko w roku 2005 zakupiony prze zemnie został w marcu tego roku ten model posiada bardzo bogate wyposażenie i bardzo ekonomiczny silnik jakim jest 1,9 TDI w serii było 105ps ale moc została zwiększona na 150ps poprzez zmiany mapy silnik się momentalnie obudził
wyposażenie :
- lakier na zamówienie
- el. wszystkie szyby z funkcjÄ… domykania z pilota
- 6-ścio biegowa skrzynia biegów
- program na 150 ps
- sensor deszczu
- sensor zmierzchu
- ASR
- ABS
- komputer pokładowy
- kierownica multifunkcyjna
- dwustrefowa klimatyzacja
- lusterko fotochromowe
- dwa schowki klimatyzowane ( jeden w podłokietniku)
- dwa podłokietniki
- 12 poduszek powietrznych
- 10 głośników
- kokpit podświetlany z góry na czerwono diodami
- koła letnie aktualnie 17 cali z opona mi 225/45 pirelli pzero rosso
- lusterko od pasażera ustawia się na tylne koło przy wrzuceniu wstecznego biegu
fotki wrzucę jak porobię na chwilę obecną wstawiam link do strony gdzie można sobie takiego zobaczyć jak fotki porobię to od razu wrzucam 
http://aebergon.perso.neuf.fr/VW/page_V … ary_05.htm
zdięcie znalazłem jedno z drogi do mielna
wstawie później więcej
http://imageshack.us/content_round.php? … p;newlp=1#
Ostatnio edytowany przez Martin86 (25-11-2011 17:23:39)
Witam na Forum,
Wstaw koniecznie zdjęcia,
Duży przyrost mocy po modyfikacji, kupiłeś już z nową mapą czy sam to zrobiłeś?
Pzdr

Witamy czekamy na fotki.

Witamy. Prosimy o zdjęcia.

Witaj na forum 
Witaj, twój pierwszy vw? ¯aden golf w historii nie miał 12 poduszek nawet licząc z kurtynami
Martin86 napisał:
- kokpit podświetlany z góry na czerwono diodami
U mnie to oświetla tylko lewarek zmiany biegów 
Pzdr 

Mnie też zawsze zastanawia jak to pisza virusa z 50% przyrostem mocy... to aż nierealne, rozumiem te 25-35KM, ale prawie 50KM? chciałbym sie tym przyjechac i ocenic.
Mi pomodzili na 138KM i rzeczywiscie było miło, ale wraz ze wzrostem temp. na dworze osiagi spadały-pewnie wina małego IC...

ciekawy golf w ciekawej wersji,jak szukałem mojego to na allegro wisiała tylko jedna taka sztuka,z tymi poduszkami to troche pojechałeś , dawaj jakies zdjecia.
Jeśli chodzi o podnoszenie mocy to ja mam przyrost 50% mocy a IC w MK V jest wystarczająco duży i wzupełności styka nawet na 200KM
fotki, fotki, jeszcze raz fotki 

Liczac po oznaczeniach AIRBAG wychodzi 12 tez sie na to nacialem 

mmtr napisał:
Liczac po oznaczeniach AIRBAG wychodzi 12 tez sie na to nacialem
poduszki mam tak w desce (2) w przednich słupkach (2) we fotelach (2) we bocznych słupkach (2) w tylnej kanapie (2) i w tylnych słupkach (2) czyli pasuje 12 szt 

MARCO:
Znajomy ma program do tworzenia map z początku zrobił mi na ok. 135 jechać jechało ale troszkę było jeszcze za mało to znowu pogrzebało w laptopie i w końcu golf się obudził
przy normalnej jeździe spalanie nawet spadło o 0,5 litra
a pogonić jest czym jeśli ktoś mieszka w okolicach Rybnika to może sie skusi 1,9 kosztuje 350zł i robota na poczekaniu bo nie jest potrzeba wyciągania kompa, a 2,0TDI to już więcej ale ile to nie wiem dokładnie podaje link :
http://chiptuning-softech.pl/1.html
Ostatnio edytowany przez Martin86 (24-11-2011 16:45:52)

Martin86 napisał:
MARCO:
Znajomy ma program do tworzenia map z początku zrobił mi na ok. 135 jechać jechało ale troszkę było jeszcze za mało to znowu pogrzebało w laptopie i w końcu golf się obudziłprzy normalnej jeździe spalanie nawet spadło o 0,5 litra
a pogonić jest czym jeśli ktoś mieszka w okolicach Rybnika to może sie skusi 1,9 kosztuje 350zł i robota na poczekaniu bo nie jest potrzeba wyciągania kompa, a 2,0TDI to już więcej ale ile to nie wiem dokładnie podaje link :
http://chiptuning-softech.pl/1.html
A to kolega jest z mojej okolicy a dokładnie skąd?
napisów airbag z przednich,środkowych i tylnych słupków nie liczy się jako osobne poduszki,tam jest kurtyna boczna która biegnie od przedniego słupka aż do tylniego i jest to w całości jako jedna poduszka po prawej stronie i jedna po lewej stronie auta:o

a mam takie pytanko do tych co zmieniali mapy w 1,9TDI mam oznaczenia BKC przed zmianą mapy jadąc doszło na liczniku do 200km/h i więcej nie pokręcił a teraz to samo 200km/h i koniec a słychać że by jeszcze pokręcił więcej wychodzi na to że był by ogranicznik prędkości??

W końcu po długiej przerwie dodaje fotki mojego auta bo ciągle nie było czasu 

Uploaded with ImageShack.us
Fotki takie bardziej już zimowe, no ale na wiosne znów dodam:)
Ostatnio edytowany przez Martin86 (28-12-2011 10:12:51)