Słyszeliście o takim czymś jak ustawienie w komputerze obniżających się lusterek przy cofaniu? Fakt faktem przydatna rzecz przy ustawieniu się przy krawężniku. Słyszałem jedynie opinie, że trzeba posiadać w swoim golfie fotele z pamięcia, jednak słyszałem także, że osoba posiadająca golfa bez foteli z pamięcią też takich cudów dokonała. Swoją drogą kto ma tak, że jak cofa i ma włączoną przednią wycieraczkę to włącza mu się od razu tylna?

tak mam ze przy wlaczonych wycieraczkach wlaczajac bieg wsteczny wlacza sie tylna wyciueraczka:)

Też mam te wycieraczki . Ale w większości nowych aut to jest ale mam komputer i nie wiem jak to zrobić zeby te lusterka żeby sie ruszały

Lusterka sie koduje w komputerze, tylko, ze jak master napisał ludzie mowia, ze trzeba miec fotele z pamiecia co niestety malo osob u siebie ma, ale z drugiej strony tez spotkalem sie z przypadkiem, ze foteli nie bylo a lusterka sie obnizaly, chodzi chyba o moduł komputera COMFORLINE

Jesli chodzi o znizajace sie lusterka to ja mam u siebie ten 'bajer' w zasadzie do nieczego mi to nie potrzebne bo mam swoj 'unikatowy' styl parkowania.

Ja mam ten bajer z lusterkiem. Nie mam zadnych foteli z pamiecia. Zreszta nawet nie wiem o co Wam z tym chodzi:)
A co do lusterka to dlugo myslalem, ze nie dziala (na komputerze ustawilem ze ma dzialac:)). Kluczem do wszystkiego bylo to, aby przed cofaniem ustawic na galce regulacji lusterek lusterko prawe. I hula:)
Mam golfa Plus.

No ja też mam obniżające się lusterko. Czasem nawet korzystam z tego bajeru jak chcę dokładnie zaparkować
Dementuje to, iż trzeba mieć fotele z pamięcia. Nie mam foteli z pamięcią a jednak funkcja u mnie jest i działa. Tylko tak jak napisał przedmówca bungee, trzeba mieć ustawione prawe lusterko na gałce, wbić R i się obniża 
Pozdrawiam,

ja również mam ten gadżet w swoim golfie i nie mam elektrycznie regulowanych foteli

u mnie niestety tego nie ma
(

Ja właśnie wczoraj posprawdzałem.
Mam i to z wycieraczką i z lusterkiem i fotele regulowane ręcznie.
A teraz mam dobrą zabawę przy parkowaniu, każdy krawężnik z prawej strony sprawdzam czy już wystarczająco blisko podjechałem.
Może ktoś posiada wiedzę o kolejnych takich właściwościach??

u mnie trybi, równiez nie mam aut. reg foteli 

No ta wycieraczja jest ale tego patentu z lusterkiem nie mam

niewiem czy to może mieć wpływ ale mój jest w wersji tour i lusterko samo się obniża jak włącze wsteczny, nie mam pamięci foteli
również jak mam włączone wycieraczki to na wsteku tylna się włącza 

A jak to sprawdzić? Trzeba jechac do serwisu podłączyc pod kompa?

tyna wycieraczkę włącza się w bordentz można to zrobić nawet w 21 bit i nie ma to nic wspólnego z lusterkiem obniżającym się a lusterka koduje się w module komfortu nie każdy to ma zależy tak najprościej ile pinowe jest lusterko wchodzące w moduł sterujący w drzwiach

Obniżanie lusterka przy wstecznym:
1. moduł sterujący PRAWYCH drzwi obsługujący potencjometry położenia,
2. PRAWA podstawa szkła z potencjometrami położenia,
3. być może moduł sterujący komfortu w wersji hi-line.
Lusterko się obniża przy wrzuconym wstecznym tylko wtedy, kiedy manipulator położenia lusterek jest w przełączony na prawe lusterko. W przeciwieństwie do opcji pamięci położenia siedzenia z pamięcią nie wydają się konieczne do obniżania lusterka przy wstecznym.
Lusterka po uaktywnieniu opcji mirror down trzeba zaprogramować:
Ustawiamy pokrętło na R, wrzucamy wsteczny (może lekko drgnąć),
chwytamy grzybka i kierujemy go na dół żeby widzieć krawężnik, wrzucamy 1 bieg i ruszamy ( po paru sekundach powinno wrócić do poprzedniej pozycji)
A co do tylnej wycieraczki musi być zaznaczone w 09-Centr.zesp. elektr. w Bacie 1 Bit 7 - Tylna wycieraczka aktywna w ciągłym trybie pracy wycieraczek przedniej szyby.