No i póki co nie odpadają
Dziś znalazłem jedną fotkę. Golf VS Astra, co ładniejsze? 

szkoda ze Foka nie stoi jeszcze przodem i że ten Yaris sie wkradł, byłaby cała rodzina niemiecka:cool:
jak dla mnie Golf najlepszy, chociaż powiem szczerze, że gdy szukałem auta miałem dylemat:
-MK5,-Astra GTC albo Audi A3 8p...
No i Opel odpadł bo jakoś ten środek mnie nie przekonuje, pozatym spadek wartości zbyt duży... a że akurat trafiło sie ładne mk5....

Ja na Foke i Astre w ogóle nie zwracałem uwagi. Jak już to Audi z 2.0 TDI 170KM, ale za tą cenę co kupowałem Golfa to bym musiał kupić Audi z 2006 albo nawet 2005r, dlatego wolałem nowszego Golfa po za tym Golfik GT jest rzadszy na drogach, ja przynajmniej się jeszcze nie spotkałem z GT 
Golf rzecz jasna ładniejszy
osobiście nie przepadam za Fordami, zastanawiałem się nad Astrą, bo też mi się podoba, ale z sentymentu do marki wybrałem Goofera.. dodatkowo, moje wcześniejsze VW nigdy mnie nie zawiodło, to był w sumie główny powód wyboru samochodu w moim przypadku..

ja również chciałem na początku opla astre ale jednak padło na golfa 5 a wracając do zdjęcia to zdecydowanie twój golf najlepiej wygląda tym bardziej że to GT:)

Spalanie na postoju 0,8l/h, silnik troche niedogrzany, więc chyba jest ok?
Gdy nagrzany jest równiutkie 0,6l/h i to ponoć najbardziej prawidłowe spalanie mam rację?
Ostatnio edytowany przez Forest (19-12-2010 15:03:14)

hmmm tak mało one pala na biegu jałowym? Nawet nie wiedziałem:), od dziś nie gasze auta na noc 

Niewiem juras, jaki Ty masz komp, ale MFA stale oblicza dane spalania, nawet na postoju. Np, gdy włączam klimę latem, spalanie od razu podskakuje nawet do 1l/h, albo zimą jak włączam podgrzewane siedzenia to też potrafi lekko podskoczyć, także mam przykład na to, że jednak elektryka obciąża auto, nawet te durne światła w środku lata... 
Latem jak silnik dogrzany to spokojnie schodzi do 0,6l/h 

Ostatnio edytowany przez Forest (19-12-2010 16:15:56)

komp mam taki sam jak Ty-tzn duży FIS czy jak to tam zwą, widocznie zbyt mało mu sie przyglądałem skoro umknęło mi spalanie na postoju.
p.s nie wnikajmy co Ty robiłeś na tym postoju, skoro tak dobrze wiesz ile pali na "h" 

u mnie jest tak samo zimy 0.8l na godzine rozgrzany 0.5l jak mialem wlaczone grzanie siedzen+podgrzewanie przedniej szyby+tylnej skoczylo do 1.3l na godzine
u mnie jest to samo, teraz jak jest zimo pokazuje na postoju 0.8l, po rozgrzaniu auta spada, to jest chyba standard.. w lecie przy włączonej klimie pamiętam, że pokazał 0.7l, na zewnątrz było 27 stopni na plusie..
Ostatnio edytowany przez Marco (19-12-2010 17:01:34)

Doszedł nowy bajerek do Golfika.
Tempomat 

Już założony. Moje pierwsze autko z tempomatem, ma na prawdę przydatna funkcjonalność na trasie 
Ostatnio edytowany przez Forest (03-03-2011 17:33:01)

Fajny masz wozek jak tak patrze to zaczynam chyba zalowac ze kupilem 1.9 tdi

Marco napisał:
u mnie jest to samo, teraz jak jest zimo pokazuje na postoju 0.8l, po rozgrzaniu auta spada, to jest chyba standard.. w lecie przy włączonej klimie pamiętam, że pokazał 0.7l, na zewnątrz było 27 stopni na plusie..
W Mk5 klima ma znaczenie mniej niz marginalne - z tego powodu, ze kompresor jest napedzany elektrycznie a nie mechanicznie. 

Forest napisał:
A co do felg to wcale nie sÄ… takie drogie, tylko jest jeden haczyk, jak zgadniecie to stawiam wirtualnego browca
Nikt nie zgadl, wiec oswiec nas!
Dalej mi sie podobaja...

Forest napisał:
Doszedł nowy bajerek do Golfika.
Tempomat
http://img529.imageshack.us/img529/5561 … tgolf5.jpg
Już założony. Moje pierwsze autko z tempomatem, ma na prawdę przydatna funkcjonalność na trasie
zdecydowanie tempomat na trasie potrzebny jak woda na pustyni

zgadzam siÄ™ tempomat siÄ™ przydaje

chłopaki a duzo pracy jest z tym tempomatem zeby go załozyc i ile to kosztuje?