Witam. Ja posiadam również golfa IV z silnikiem 1.9 SDI i powiem szczerze ze nie narzekam. 180 km/h to coś jedzie czyli jeszcze nie jest źle piąteczka z silnikiem 90 koni jeszcze tego nie osiągnęła
Paliwa też bardzo mało pali i da się tym jechać. Przebieg 225 tys km i chodzi bez zarzutów silniczek wystarczy tylko wymieniać wszystkie oleje i płyny na czas:)

180 km/h ? jakim cudem?
z górki, przy wietrze od tyłu 
a tak na poważnie, to co podaje producent odnośnie vmax nie do końca się potwierdza, więc być może SDI daje rade polecieć 180 km/h?

producent podaje dla vw golf IV 1.9 sdi v-max 160 km/h

więc producent podaje dobre dane, nie wiem ile podają dla 2.0 SDI, ale wiecej niz 160 nie pójdzie:)

Mylicie się chłopaki. Też się ździwiłem że tyle jedźie ale to jest prawda. W książce pisze 160 ale jechałem 180 tyle że juz było blisko czerwone pole obrotów. Oczywiśce troche m izajęło osiągnięcie tej predkości ale się udało. A jechałem zastarym golfem II którego niestety nie dogoniłem:(

nie przejmuj się , jeździłem 400 konnym golfem II...
ja miałem 160 z gazem w podłodze i ani drgną wiecej..

pamietajcie panowie ze to tylko wskaznie licznika a nie rzeczywista prędkość. skoro producent pisze ze Vmax to 160km/h to niestety tak jest...
Proponuje podpiąć nawigacje i tam sprawdzic rzeczywistą prędkość.

Przekłamanie to jakieś 5 góra 10km/h, ale 20km/h więcej to za dużo.

Przekłamanie rośnie wraz ze wzrostem prędkości, czyli np:
jadÄ…c 50km/h licznik pokazuje 55km/h
jadąc 100km/h licznik wskazuje 110km/h itd... przy 150km/h będdziemy juz mieli 165km/h...
Nie bierzecie pod uwagę bardzo ważnego czynnika, który może mieć bardzo duży wpływ na przekłamania licznika, chodzi o rozmiar kół, profil opon.

Doabra chłopaki jak się uda to zrobie wam zdjecie:) Tylko musze wymienić uszczelke od filtra oleju żeby mi olej nie uciekł
Tyle że skrzynia biegów dopiero co po remoncie takze troche strach tak go piłowac:) To może jescze poczekam niech się rozjeździ troche.
http://www.youtube.com/watch?v=6RB-bhohlls http://www.youtube.com/watch?v=aVTkN59SkPo obejrzyjcie sobie
Ostatnio edytowany przez arekartur4 (01-03-2011 21:52:49)

Miałem ibizke 1.9 SDI i powiem że byłem bardzo zadowolony. NIe miała dobrych osiągów, ale wystarczająco do normalnej jazdy, i bezawaryjna. Ten silnik VW sDI przeżyje niejedno tdi...
Mówisz o 1.9 sdi, który rzeczywiście jest wytrzymały ale 2.0 sdi caddy II/golf V taki wytrzymały nie będzie, chociażby ze względu na montowanie w tych silnikach pompowtrysków
hmmm sdi do miasta ok ale na trase za mało mocy (chodzi o wyprzedzanie ) a co do prędkości maksymalnych to producenci nie bardzo mówią prawdę ja w swoim 2.0 tdi zamykałem licznik

Mamy na firmie Caddi`ego 2.0 SDI ma nalatane ponad 400 tys i jak na razie nie było problemów z silnikiem.
Mam w pracy VW T4 z silnikiem 1.9 SDI
Masakra , ten samochód nie jedzie ... swego czasu bardzo dużo musiałem nim jeździć i bardzo niemiło to wspominam ... Faktem jest że silnik jest niezniszczalny i praktycznie bezobsługowy ale jego moc wywołuje u mnie depresje ...

Sdi jak dla mnie mul